Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Webbinarier

En av Medier & demokratis uppgifter är att sprida kunskaper, erfarenheter och innovationer i gränslandet medie- och demokratiutveckling. Det sker på flera sätt, bland annat genom att arrangera webbinarier av olika slag.

Vissa webbinarier arrangerar vi ihop med samverkansparter, andra står vi för själva. En del av dessa webbinarier spelar vi också in, så att de ska vara möjliga att ta del av i efterhand. Du hittar dem här nedan.

Webbinarier

Rapporter

 • Silicon Valley och makten över medierna

  Publicerad den 17 december 2020

  Webbinarium 2020:1

  Inspelat den 15 december 2020

  Utgångspunkt för webbinariet är medieforskaren Carl-Gustav Lindéns nya bok, utgiven av Nordicom, med just titeln ”Silicon Valley och makten över medierna”. 
  I webbinariet beskriver och analyserar han hur teknikjättar som Facebook och Google i Silicon Valley i USA har vuxit fram och blivit dominerande både tekniskt och ekonomiskt. De har fått en avgörande påverkan på världen, inte minst på nyhetsmediernas utveckling. 
  Tillsammans med övriga tre deltagare i webbinariet – Jan Helin, Oscar Westlund och Ingeborg Volan – diskuterar han frågor som: Hur har nyhetsmediernas affärslogik, kanaler och journalistik förändrats under trycket från bland andra Facebook och Google? Hur utövar teknikjättarna sin makt över medierna och journalistiken? Kan beroendeförhållandet minskas? 
  Medverkande i webbinariet: Carl Gustav-Lindén, biträdande professor på Universitetet i Bergen; Jan Helin, mediedirektör på Sveriges Television; Oscar Westlund, professor på OsloMet University, och även verksam på Høgskolan i Volda och Göteborgs universitet; Ingeborg Volan, redaktör på norska Dagens Næringsliv. Moderator: Martin Holmberg, programansvarig Medier & demokrati.
  Webbinariet är ett samarrangemang mellan Nordicom, NxtMedia och Medier & demokrati.

  Läs mer och titta på webbinariet här