Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Faktakoll & valbevakning - perspektiv och verktyg inför valet 2018

23 januari 2018 13:00 till 16:00
Lindholmen Conference Centre, Lindholmspiren 3-5, Göteborg. Rum Tesla
Välkommen den 23 januari till ett seminarium som ger dig insikter inför bevakningen av den kommande valrörelsen i Sverige. Deltar gör Kristoffer Egeberg, chefredaktör för Faktisk.no, Eli Skogerbø, professor vid Institutt for medier og kommunikasjon i Oslo samt Jack Werner, journalist och debattör.
Kristoffer Egeberg, chefredaktör för Faktisk.no, Eli Skogerbø, professor vid Institutt for medier og kommunikasjon i Oslo samt Jack Werner, journalist och debattör.

Detta är en möjlighet för dig som är journalist eller forskare att få högaktuella perspektiv på valbevakninig och politisk journalistik.

Hur bevakade de norska medierna stortingsvalet i september 2017? Vilka erfarenheter därifrån har bäring på den svenska valbevakningen? Hur påverkade de sociala medierna valrörelsen och övriga medier i Norge? Varför spelade Fremskrittspartiet så stor roll? Vad betydde den nystartade faktakollsajten Faktisk.no? Hur kan medier avslöja falska nyheter och desinformation? 

Program kl 13.00 – 16.00 (inklusive kaffepaus)

  • Hur klarade de norska medierna bevakningen av stortingsvalet 2017?
    Eli Skogerbø
  • Faktisk.no – den norska faktakollsajten som slog igenom i valrörelsen
    Kristoffer Egeberg
  • Faktakoll - tips om arbetsmetoder och verktyg
    Jack Werner

Om deltagarna

Kristoffer Egeberg
Chefredaktör för Faktisk.no. Tidigare redaktionschef på Dagbladet och prisbelönt grävande journalist. Vann 2014 SKUP-priset (motsvarande svenska Guldspaden) i Norge för granskningen ”Nigeria-båtarna”.

Eli Skogerbø 
Professor vid Institutt for medier og kommunikasjon i Oslo. Specialist på politisk kommunikation.

Jack Werner
Journalist och debattör. Fick 2014 Stora Journalistpriset för faktakollprojektet Viralgranskaren på Metro. Arbetar för institutet Fojo med en kartläggning och metodutveckling av arbetet i Sverige mot falska nyheter och desinformation. 

Varmt välkommen till seminariet som är kostnadsfritt. 

Anmäl dig här >

Har du frågor? Kontakta martin.holmberg@lindholmen.se

Om Medier & demokrati
Medier & demokrati är ett nationellt innovations- och forskningsprogram för att stärka journalistiken, det offentliga samtalet och demokratin. Tillsammans driver medieaktörer, akademier och samhällsinstitutioner innovation och forskning som genererar ny kunskap och nya verktyg. Samverkan sker i laborativa testmiljöer med Lindholmen Science Park som neutral bas.

 

Arrangeras av Medier & demokrati.