Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Producentdagen med FilmCloud Pitch

3 oktober 2014 10:30 till 19:00
Visual Arena, Lindholmspiren 3-5, Göteborg
Idag blir det allt viktigare att lägga fokus på produktionen, projektet och konceptet. Arbetet med inspelning och efterproduktion utgör en allt mindre del av ett projekts tidsaxel. Det måste läggas mer fokus på finansiering, marknadsföring, publikbyggande m m. Detta i sin tur gör avtryck på både form, innehåll och distributionsformat. Vi väljer därför att ha en dag som fokuserar på några av dessa frågor i en ambition att blicka framåt. Vi kallar den kort och gott för Producentdagen.

Lindholmen Science Park är stolt sponsor till Producentdagen och kommer finns på plats för att berätta mer om projektfinansiering för film och TV

Gäster

Vinca Wiedemann - Producent, klippare, story supervisor, filmkonsulent m m.
Möt en producent som inte lämnar en detalj orörd. Hon har arbetat med Lars von Trier, Susanne Bier och Thomas Vinterberg. En kreativ producent som låter tankar om manus och story styra produktionen. Hon har varit filmkonsulent och konstnärlig ledare på danska filminstitutet och är idag rektor på Danska Filmskolan.

Hanna Skjöld - Producent, regissör och festivalarrangör.
En producent med stort intresse för publikdeltagande, nya medieformer och alternativa visningsmöjligheter. Hon är expert på crowdfunding och olika webbverktyg som kan hjälpa filmaren med marknadsföring och att komma närmare sin publik. Nu är hon aktuell med Cinetopia, en On Demand-festival.

Helen Ahlsson - Producent, konsulent för Moving Sweden
En Producent med ett brett register i bagaget. Hon har producerat långfilmsdebutanter som Nanna Huolman Kid Svensk och Lisa Langseth Till det som är vackert, dokumentärfilmer som Peter Magnussons Den nya tiden och stor publik tv-film i serien Fjällbackamorden. Nu är hon ny konsulent för Moving Sweden och det skall bli spännande att höra hur hon tolkar orden utmana och förnya och vad hon lägger i begreppet sparka upp nya dörrar. Ett konsulentmöte i samarbetae med Västsvenska Filmdagarna.

Speed-dating

En klassiker under Västsvenska Filmdagarna är den populära Speed-datingen på fredagkvällen. Kanske kan du träffa din framtida producent eller klippare under detta mingel med fokus på möte.

Under Producentdagen genomför vi även FilmCloud Pitch för första gången. Här presenterar sex stycken FilmCloud-medlemmar sina projekt inför en professionell jury och en av dem går hem med 25 000:- till sitt filmprojekt. Pitchen kommer vara öppen för publik. Välkommen mellan 10.00 och 12.00.

FilmCloud Pitch

Producentdagen arrangeras av FilmCloud med stöd från Film i Väst och i sammarbete med Lindholmen Science Park och Västsvenska Filmdagarna. Arrangemanget sker i anslutning till Västsvenska Filmdagarna, så lägg in 3-4 oktober i din kalender redan nu!

 

Datum: 3 oktober 2014 ( Kvällen övergår i Västsvenska Filmdagarna 3 - 4 oktober)

Tid: 13.00 - 19.00 (10.00 - 12.00 är du välkommen till Filmcloud Pitch)

Var: Visual Arena, Lindholmspiren 3-5, Göteborg (hitta hit)

Vem: Producentdagen är öppen för alla med intresse för film och filmfrågor. Vi ser gärna att du är FilmCloudmedlem, det är gratis.

Anmälan: Du behöver inte anmäla dig för att delta på Producentdagen men om du vill vara med på mingel med tilltugg så måste du anmäla dig här.

Läs mer på filmcloud.se