Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Projektfinansiering

Som en del av Göteborg Stads filmsatsning har Media Arena på Lindholmen Science Park etablerat en finansieringsform för innovativa utvecklingsprojekt inom film, TV och rörlig bild.

Syftet med finansieringsformen är att:

  • Främja utveckling av film, TV och rörlig bild innehållsmässigt 
  • Stimulera förändring mot långsiktigt hållbara affärsstrukturer
  • Öka chanserna för producenter att lyckas internationellt
  • Stimulera samarbeten mellan produktionsbolag och idéskapare
  • Främja utveckling och användande av ny teknik

Media Arena vänder sig i första hand till etablerade producenter och filmskapare som har möjlighet att skapa och producera professionella produktioner som långfilmer, TV-dramer eller andra format avsedda för distribution via biograf, TV-kanal eller VOD-tjänst.

Ansök senast 28 februari

Första omgången för 2016 är redan i gång. Skicka in din ansökan senast den 28 februari för att söka projektfinansiering för innovativa utvecklingsprojekt inom film, TV, rörlig bild och transmedia. Valda projekt kommer få chansen att presentera den 16 mars. 

Finansieringen riktar sig till projekt under utveckling, till exempel manusbearbetning, pilotproduktion eller idéutveckling. Produktioner som är under inspelning eller efterbearbetning kan inte söka finansieringen. Generellt sätt gillar vi projekt som har internationell potential, främjar ny teknik, har koppling till spel, prövar nya affärsmodeller eller på annat sätt anser sig vara innovativa inom rörlig bild. 

Totalt finns det cirka 700 000 kronor tillgängliga för att finansiera projekt vid detta första ansökningstillfälle. Beslut om vilka projekt som får finansiering planeras att delges i slutet av april 2016, med reservation för ändringar. 

Så här ansöker du

För en utförligare beskrivning av hur ansökningen ska utformas ber vi dig läsa igenom Ansökningsguiden och Riktlinjer för finansiering av innovativa utvecklingsprojekt.

Ansökan skickas till: mediaprojekt@lindholmen.se

Välkommen med din ansökan!