Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Kb Mosaik: ett journalistiskt drivet integrations- och demokratiprojekt

I Kristianstad konstaterade den dominerande nyhetsaktören – Kristianstadsbladet – att staden växte men att en väsentlig andel av de nya invånarna saknar förutsättningar att följa och lära om samhället som konsumenter just av Kristianstadsbladet. Något som försvårade för tidningen att spela en roll i den lokala demokratin. 

Resultatet blev att Kristianstadsbladet under vintern 2016 med stöd av Sparbankstiftelsen 1826, Kristianstads kommun, AB Kristianstadsbyggen och Arbetsförmedlingen startade satsningen Kb Mosaik. 

Kb Mosaik är en helt egen produkt – distribuerad tio gånger per år som som papperstidning – och dagligen digitalt. Utgångspunkten är att presentera och utveckla en journalistik nyttig och intressant för läsare som är nya i Kristianstad med omnejd och som än inte äger språket och lokala förkunskaper för att ledigt och användbart kunna ta del av Kristianstadsbladet. 
Kb Mosaiks pappersupplaga ökade under första året från 4 500 exemplar till 18 000 per utgivning. Medier & demokrati har publicerat en rapport om Kb Mosaik.

Rapporten om Kb Mosaik hittar du för nedladdning här