Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Mosaik

Gota Media äger och driver även VXO Media med Växjö som huvudort. I april 2018 etablerade VXO Media en tangerande satsning till koncernsyskonet Kb Mosaik (se ovan). Satsningen heter Mosaik och drivs utöver VXO Media av Arbetsförmedlingen, Linnéuniversitetet, Länsstyrelsen i Kronoberg och Växjö kommun. Huvudfinansiär är Arbetsförmedlingen.

Projektets syfte är dels att via journalistik bidra till att fler ska kunna förstå och delta i samhället trots att de inte behärskar svenska fullt ut, dels utifrån forskning inom beteendeekonomi undersöka om små förändringar som kan ge stor effekt, så kallad nudging.

Medier & demokrati följer och samverkar med Mosaik och har bland annat bidragit med stimulans till experimentell forskning som undersöker om innehåll – främst i annonsform – i delar av Mosaiks printade upplaga hade inverkan på valdeltagandet i september 2018. Forskningen drivs av Linnéuniversitet och resultaten presenteras under andra halvan av 2019.

Mosaik nominerades våren 2019 till priser i tre kategorier i samband med Gratistidningsgalan som arrangeras av Gratistidningarnas förening.