Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Audiovisual Days tillbaka i april

Audiovisual Days återkomst är spikad. Eventet – med spetsigt fokus på rörlig bild och audiovisuella medier – arrangeras 13 till 15 april. Ny projektledare är Harry Gerd.

Audiovisual Days är en vidareutveckling av Västsvenska filmdagarna och arrangeras för tredje gången på Lindholmen Science Park. Evenemanget är publikt, men vänder sig främst till aktörer inom rörlig bild och audiovisuella medier: från kreatörer, producenter och redaktörer till marknadsförare och finansiärer inom film, tv, ljudbaserad journalistik, VR och spel. Målet är att kunna erbjuda ett aktuellt och späckat utbud av föreläsningar, panelsamtal och workshops med både nationellt och internationellt deltagande. 

Från media till Champions League

Som ny projektledare har Harry Gerd rekryterats. 

harry.1_0.png– Det känns väldigt inspirerande! Audiovisual Days berör områden där det händer massor i och med stora tekniska språng, men också i form hur mottagaren i dag vill uppleva och konsumera film och ljud, säger han.
Harry Gerd har en lång erfarenhet från mediabranschen, i en mängd olika roller, från det journalistiska som reporter, designer/layoutare och redaktör, till utvecklingschef och projektledare. Därtill har han även erfarenhet från idrottsvärlden som turneringsansvarig för gruppspel i UEFA Futsal Champions League. 
– Det var oerhört spännande och lärorikt att få jobba internationellt med kontakter från både klubbar och de krav som europeiska förbundet UEFA ställer för att kunna genomföra ett sådant evenemang.

I utvecklingens framkant

Som evenemang spelar Audiovisual Days en viktig roll för kunskapsutbyte, inspiration och möten. Evenemanget är unikt och strävar efter att ligga i absolut framkant sett till våra branschers nuläge. Den gemensamma idén med Audiovisual Days är att stimulera och inspirera aktörer att tänka och lära utanför traditionella strukturer och få korn på nya möjligheter inom den snabba audiovisuella utvecklingen. Bland annat genom att testa och nyttja framtidens teknik. 
Under våren kommer programmet att presenteras, och vi välkomnar gärna att aktörer höra av sig med inspel och önskemål, och förslag på samarbeten.

Fakta om Audiovisual Days 2021

 •    Arrangeras 13-15 april.
 •    Arrangörer är Lindholmen Film & TV, Medier & demokrati, Visual Arena och AI Sweden vid Lindholmen Science Park. 
 •    Extern finansiär är primärt Västra Götalandsregionen. Tidigare samverkansparter har varit bland andra Göteborg film festival, Kulturakademin, FilmCloud, Gothenburg film studios och Filmkontoret, Göteborg stad.