Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Deltagarna klara till IYTT:s ungdomskonferens 2021

Efter bedömning av 184 ansökningar har 24 deltagare från 15 länder valts ut att medverka i International Youth Think Tanks årliga ungdomskonferens. – Bland så många fantastiska ansökningar har det verkligen varit en utmaning att välja ut de två dussin som får komma till Göteborg, säger IYTT:s föreståndare Urban Strandberg.
Raya Aksentieva och José Miguel Rojo Martínez, deltagare på International Youth Conference 2021
Raya Aksentieva och José Miguel Rojo Martínez, deltagare på International Youth Conference 2021.

Konferensens syfte är att föda fram idéer som kan stärka och förnya demokratin, och deltagarna kommer att göra en slutpresentation av sina idéer på Lindholmen Democracy Talks 25 november. De kommer även att författa en uttömmande rapport. Efter konferensen är alla deltagare välkomna att stanna i think tanken som "Youth Fellows", vilket ger dem möjlighet att fortsätta driva sina idéer i högprofilerade internationella sammanhang.

Även om International Youth Think Tank, som ingår i Medier & demokrati, än så länge bara tar emot ungdomar bosatta i Europa, sträcker sig deltagarnas nationaliteter väl bortom EU:s gränser. Deltagare från USA, Ryssland, Japan och Albanien finns representerade.

Vi är inte så långt ifrån varandra som vi tror och det är nödvändigt att främja ett samtal som minskar fördomar och lyfter fram det som förenar.

José Miguel Rojo Martínez, 24, är av de äldre som valts ut. Så här formulerar han sina förhoppningar inför konferensen: ”Som ung man boende på landsbygden i södra Spanien, tror jag att jag kan ge en annan syn på några av de utmaningar som EU står inför." José Miguel Rojo Martínez menar att "våra samhällen styrs av en falsk känsla av främmandeskap som delar och skiljer oss åt. Men vi är inte så långt ifrån varandra som vi tror och det är nödvändigt att främja ett samtal som minskar fördomar och lyfter fram det som förenar."

18-åriga Raya Aksentieva från Bulgarien är en av de yngsta som kommer till Göteborg och Lindholmen Science Park. Hon brinner för konstnärliga uttryck som ett verktyg för att beskriva det öppna samhällets stora frågor. "Jag som kommer från ett land i Östeuropa, kan dela mina erfarenheter av att leva på en plats där det demokratiska samhället fortfarande har svårt att hantera problem som korruption, politisk oärlighet och instabilitet.", säger hon.

Här kan du läsa om samtliga deltagare och deras tankar inför konferensen.
Den som vill bli inbjuden till konferensens slutpresentation är välkommen att skriva upp sig på IYTTs mailinglista.

ABC om ungdomskonferensen

Arrangeras av: International Youth Think Tank.
Datum: 22-25 november.
Plats: Lindholmen Science Park.
Antal deltagare: 24 stycken från 15 länder.
Öppen aktivitet: Lindholmen Democracy Talks på Lindholmen Science Park 25 november, kl 14.00.