Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

IYTT deltar i Athens Democracy Forum

Den internationella demokratikonferensen Athens Democracy Forum arrangeras i år 29 september till 1 oktober. Lindholmen Science Parks tankesmedja International Youth Think Tank, som ingår i Medier & demokrati, har bjudits in för att medverka med tre delegater.
Grekiska ruiner
Bild: George E. Koronaios, CC0, via Wikimedia Commons

– I år betonar arrangörerna att de vill se handfasta och genomförbara idéer för framtidens demokrati, säger Urban Strandberg, föreståndare för IYTT. Precis det är ju vår bästa gren, så det är klart att vi är glada och stolta att få vara med i ett sånt högprofilerat sammanhang som ADF.

Athens Democracy Forum, som startades av New York Times, har en lång och välmeriterad talarlista, men på grund av gällande covidrestriktioner får majoriteten av deltagarna delta online. Urban Strandberg kommer dock vara på plats i Aten, tillsammans med två Youth Fellows: Philippine Dutailly och Fabian Wiek.

Den som är intresserad av IYTT:s bidrag “Tutorial: Youth and New Ideas for Participation and Information” kan se det på konferensens andra dag. Då kommer Urban Strandberg att ge en översikt över IYTT: s metod, kallad Bottom-Up Policy Advise Loop, Philippine presenterar förslaget Addressing Democratic Disenchantment, och Fabian Truthkeeping through Protecting Journalism.

International Youth Think Tank kommer också att organisera tre sidoevent: 

  • En workshop med studenter från Global Liberal Arts Alliance (GLLA) om erfarenheterna från att arbeta med IYTT: s metod.
  • En medborgarpanel med Atenbor som ger feedback på think tankens två förslag. 
  • En första version av konstutställningen Expressions of Empowerment. Verken kommer visas upp på allmän plats i Aten – i demokratisk anda är den öppen för att ta emot nya bidrag på plats. 

Sugen på att delta i Athens Democracy Forum?
Registrerar dig här