Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Lindholmen Science Park startar nationellt mediecenter

Lindholmen Science Park AB i Göteborg startar ännu ett högaktuellt och unikt forsknings- och innovationsprogram: Medier & demokrati. Satsningen stöds av bland andra Sveriges kommersiella medier samlade inom Tidningsutgivarna (TU), Public Service-bolagen Sveriges Radio och Sveriges Television och landets ledande medieakademier. Målet är att stärka publicistiken, journalistiken, det offentliga samtalet och demokratin.
Martin Holmberg, Lindholmen Science Park

Vår vision är att bidra till att till att förbättra de demokratiska värdena lokalt, nationellt och internationellt. Därför känns det väldigt roligt att programmet är igång, säger Niklas Wahlberg, vd för Lindholmen Science Park AB. 

Utgångspunkten är den historiskt snabba omvandlingen av medielandskapet. Vilka effekter – positiva som negativa – får förändringarna för journalistiken, medierna, medborgarna och demokratin? Med Lindholmen Science Parks världsledande utvecklingsmiljö som nav ska deltagande aktörer i samverkan driva forskning och tester i skarpa labmiljöer. Poängen är att generera nya kunskaper och innovationer för praktisk nytta.

Redan nu arbetar vi med konkreta projekt och att arrangera och delta i spjutspetsseminarier, säger programledaren Martin Holmberg.

Medier & demokratis basfinansiär är Västra Götalandsregionen och programmets styrgrupp som leds av Jonathan Falck, tidigare chefredaktör på Göteborgs-Posten och gästprofessor vid JMG i Göteborg, är precis rekryterad. Övriga medlemmar blir:
Jeanette Gustafsdotter, vd Tidningsutgivarna
Anette Novak, vd RISE Interactive
Robert Olsson, chef SVT Samhälle
Ingela Wadbring, medieprofessor och chef Nordicom
Niklas Wahlberg, vd Lindholmen Science Park
Martin Holmberg, programansvarig, Media Arena Lindholmen

Vid frågor, kontakta: 
Martin Holmberg
Media Arena, Lindholmen Science Park
031-764 70 61; 0705-62 40 93
martin.holmberg@lindholmen.se