Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Medier & demokrati på Mediedagarna i Göteborg

27-28 september är det på nytt dags för Meg, Mediedagarna i Göteborg. Medier & demokrati är på plats på denna tongivande mötesplats för mediefrågor. Bland annat arrangerar och deltar vi i seminarier.
Bild: Meg

Det är sjunde gången Meg arrangeras. Precis som i fjol blir de två dagarna en del av Bokmässan. 

Megs ambition är att vara en tongivande mötesplats i Sverige för mediefrågor där bland andra representanter från medieaktörer, akademi, entreprenörer och politik samlas för samtal kring aktuella möjligheter och utmaningar.

Medier & demokrati har dels en monter, dels deltar vi som forsknings- och innovationsprogram i tre seminarier. Två i Meg-området, ett i Bokmässans dito:

 • Beta Borås – yngre väljer samhällsjournalistik. Tillsammans med övriga partners i projektet Yngres nyhetsuniversum för lokal samhällsjournalistik och debatt berättar vi om upptäckter och utmaningar som testredaktionen vid Borås Tidning mött under sitt halvår med fria händer och experimentell journalistik som arbetsform.

  Plats: Mediescenen, 27 september, klockan 17.10.
  Läs mer
   

 • Massmedia – var tog massan vägen? Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland – bjuder in till samtal om vem gör nyheter för vem i framtiden. Efterfrågan på journalistik med hög kvalitet ökar, men betalningsviljan är en utmaning. Martin Holmberg, programansvarig för Medier & demokrati deltar.

  Plats: Mediscenen, 27 september, klockan 16.30.
  Läs mer
   

 • Avgjorde media valet? Vuxenskolan lyfter frågan om medias betydelse för resultatet i valet. Har betydelsen ökat eller minskat? Jonathan Falck, senior rådgivare i Medier & demokrati, medverkar. 

  Plats: Studieförbundet Vuxenskolans monter C05:01, 28 september, klockan 11.00.
  Läs mer

Välkommen att besöka oss och att ta del av seminarierna!