Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Nordiskt intresse för Medier & demokrati

Medier & demokratis start fångar internationellt intresse. Martin Holmberg blir en av huvudtalarna under NxtMedia-Conference i Trondheim. – Inspirerande! Innovation och forskning kring framtidens medielandskap är en högaktuell fråga från lokal till global nivå, säger han.

NxtMedia är ett norskt medialab och utvecklingsnätverk. Utöver ledande medieaktörer är NTNU, Norges tekniska och naturvetenskapliga universitet, en central partner.

Den 15 november arrangeras femte upplagan av NxtMedia Conference som framför allt lockar journalister, affärsutvecklare, mediechefer, forskare och specialister inom medieteknologi. Årets tema är Smartare media – just nu händer det exempelvis mycket kring nyttjandet av olika former av Articifiell Intelligens (AI).

– Medier & demokrati med sitt fokus på kombinationen medie- och demokratiutveckling är en unik satsning. Därför är det både roligt och viktigt att ännu fler får kunskap om det som händer på Lindholmen, säger Rolf Dyrnes Svendsen, styrelseordförande i NxtMedia.

Konkret betyder det att Martin Holmberg som programansvarig ska berätta om vision, mål och hur och med vilka aktörer programmet arbetar. Likaså om Lindholmen Science Parks övergripande koncept med öppen innovationsmiljö och att som neutral part driva samverkan mellan näringsliv, akademi och myndigheter.

– Eftersom Medier & demokrati bara varit i gång som program sedan i somras är förstås många processer i sin linda. Samtidigt är skarpa projekt, testmiljöer och seminarier under etablering. Så vi kommer att ha mycket att berätta om, säger Martin Holmberg.

NxtMedia Conference är en mix av föredrag, workshops och nätverkande och samlar inte bara norska och nordiska deltagare. Även stora globala aktörer deltar, i år exempelvis Google.

Läs mer om NxtMedia Conference