Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Okända idéer presenteras på Lindholmen Democracy Talks

Ingen har en aning om vilka idéer som kommer att presenteras på Lindholmen Democracy Talks 25 november. Orsaken: idéerna kommer att vara precis nykläckta.

Årets höjdpunkt närmar sig för International Youth Think Tank. 22 till 25 november arrangerar think tanken sin tredje internationella ungdomskonferens. Under fyra intensiva dagar ska en ny kull av blivande “Youth Fellows” att diskutera och utarbeta idéer och förslag hur demokratin kan förnyas och stärkas. Konferensens final blir ett specialevent av Lindholmen Democracy Talks. Då når ungdomarnas idéer allmänheten för första gången.

– Det som är så spännande är att vi inte har någon aning om vad de skall komma fram till, säger Urban Strandberg föreståndare för IYTT. Vi sätter ramarna, men innehållet kommer helt från våra unga demokratiinnovatörer. Så när de presenterar sina idéer blir det lite av en tidig julafton för think tanken!

Expertpanel på plats

Idéerna och förslagen kommer inte bara att presenteras. De kommer även att diskuteras av en expertpanel bestående av Ann Ighe, redaktör för Ord & Bild, Markus Johansson, statsvetare vid Göteborgs universitet, Martin Svensson, Co-Director AI Sweden och Jenny Wiik, forskare inom medier- och kommunikationsvetenskap och just nu så kallad Flexitforskare knuten till Medier & demokrati. Därtill finns möjlighet för publiken på plats i Älvrummet på Lindholmen Science Park att delta i diskussionen. Resultaten från årets International Youth Conference – i vilken 24 ungdomar från 15 länder deltar – kommer även att presenteras i en utförlig rapport.

Anmälan och program finner du här.

ABC om Lindholmen Democracy Talks

  • Datum: 25 november
  • Tid: 14.00-15.15
  • Plats: Älvrummet, Lindholmen Science Park
  • Online: Ja, även den möjligheten finns