Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Tillsammans stärker vi spelindustrin i Göteborg

Svensk spelutveckling är ett fenomen som gått från en marginaliserad underhållningsindustri till Sveriges största kulturexport genom tiderna. Enligt Dataspelsbranschen omsatte svensk spelexport nästan nio miljarder kronor under 2014. Vi arbetar för att stärka spelindustrin i Göteborg.

I Göteborgsregionen finns ett tjugotal bolag med lite över hundra anställda samt en stor grupp independentutvecklare. De senare arbetar ofta i lösa projektformer som bildas och splittras efter behov. 

Lindholmen Science Park är en neutral och sammanlänkande aktör som stödjer spelindustrin genom affärsnätverk och samverkansprojekt. Vi har bland annat varit med och drivit Gamepoint GBG, ett nätverk för spelutvecklare. Under 2015 etablerade sig även spelinkubatorn The Game Incubator på Lindholmen Science Park.

Starta din egen spelstudio på The Game Incubator

Gothia Innovation AB har under flera år utvecklat en framgångsrik inkubatorverksamhet för spelindustrin i Skövde – The Game Incubator på Gothia Science Park. Nu etablerar sig spelinkubatorn även i Göteborg tack vare ett samarbete mellan Gothia Innovation och Lindholmen Science Park. 

Genom The Game Incubator får nya, lovande spelbolag en chans att växa i ett sammanhang som erbjuder tillgång till expertkunskap, affärscoacher och lokaler till förmånliga villkor. The Game Incubator har sina lokaler på Gothenburg Studios på Lindholmen Science Park.

Läs mer om vad The Game Incubator kan erbjuda ditt företag

För mer information 
Kontakta Christian Riedl, projektledare, Lindholmen Science Park, 031-764 70 28, christian.riedl@lindholmen.se

Fmer information om The Game Incubator
Kontakta Johan Hermerén, affärscoach Gothia Innovation AB, på 0722-10 36 29 eller johan.hermeren@gsp.se