Hoppa till huvudinnehåll

Anmälan öppen till IYTT:s fjärde ungdomskonferens

måndag, maj 16, 2022

I november arrangerar International Youth Think Tank (IYTT) den fjärde upplagan av International Youth Conference. Deltagare är 18-24-åringar som vill anta verkliga samhällsutmaningar och bidra med konkreta förslag för att stärka välstånd och demokrati. Nu har möjligheten att söka öppnats.

Årets konferens blir den 21 till 24 november på Visual Arena vid Lindholmen Science Park i Göteborg.

Syftet med tankesmedjan har hela tiden varit att jobba för det öppna samhället, säger IYTT:s grundare Urban Strandberg. Med vårens anfall mot Ukraina och det allt hårdare förtrycket i Ryssland känns förstås det här mer angeläget än någonsin. 

Tidigare konferenser har lett fram till nyskapande förslag om hur det öppna, demokratiska samhället kan upprätthållas och vitaliseras, och förslagen är sedan dess under utveckling i thinktankens “Bottom-Up Policy Advise Loop”. Förslagen utgör därigenom motorn för forskning och samtal inom tankesmedjan och dess nätverk. 

Resa som demokrati-innovatör
För den som är mellan 18 och 24 erbjuds möjligheten att anta samhällsutmaningar och tillsammans med övriga deltagare vara med och arbeta fram handfasta förslag till lösningar som kan stärka välstånd och demokrati – med andra ord, ett tillfälle att påbörja en resa som demokrati-innovatör. 

Efter konferensen erbjuds deltagarna stanna kvar i International Youth Think Tank som “Youth Fellows”, vilket ger möjlighet att fortsätta utveckla och driva idéer i en bred variation av internationella sammanhang.

Anmälan ska vara inne senast 16 augusti.

Här kan du anmäla dig: European Youth Conference 2022

Konferensinbjudan i pdf: Conference Call 2022.pdf

Läs mer om IYTT: iythinktank.com