Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Anmälan öppen till tredje International Youth Conference

I november arrangeras tredje upplagan av International Youth Conference av International Youth Think Tank. Deltagare är 18-24-åringar som vill anta verkliga utmaningar och komma med konkreta förslag till lösningar som kan stärka välstånd och demokrati. Nu har möjligheten att söka öppnats.

Årets Youth Conference blir den 22 till 25 november på Visual Arena vid Lindholmen Science Park i Göteborg. Det blir tredje gången konferensen arrangeras. Konferenser 2019 och 2020 har lett fram till nyskapande förslag om hur det öppna samhället kan upprätthållas och vitaliseras, och förslagen är sedan dess under utveckling i International Youth Think Tanks “Bottom-Up Policy Advise Loop”. Förslagen utgör därigenom motorn för forskning och samtal inom think tanken och dess nätverk.

För dig som är mellan 18 och 24 erbjuds möjligheten att anta verkliga utmaningar och vara med och arbeta fram konkreta förslag till lösningar som kan stärka välstånd och demokrati – med andra ord, ett tillfälle att påbörja en resa som demokratiinnovatör. 

– Vi har en stark tro på kraften i det personliga mötet och vi hoppas att vi i november ska kunna samla deltagarna på Lindholmen Science Park, men, om omständigheterna så kräver, är vi beredda att genomföra konferensen i online- eller hybridformat, säger Urban Strandberg, föreståndare och grundare av International Youth Think Tank.

Anmälan ska vara inne senast 16 augusti.

Här kan du anmäla dig

International Youth Conference
  • ​International Youth Think Tank grundades 2018 och ingår sedan årsskiftet 2020-2021 i Medier & demokratis projektportfölj.
  • Första konferensen – 2019 –  hölls på Svenska Mässan i Göteborg med 31 ungdomar från lika många länder, utvalda bland 199 sökande.
  • 2020 genomfördes konferensen, på grund av Corona-pandemin, digitalt och sändes från Visual Arena Lindholmen. 24 deltagare hade valts ut bland 218 sökande från 38 länder.