Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Har du en bra historia att berätta?

På vilket sätt kan nya medie- och berättarformer som exempelvis Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR) förstärka berättelser om människans samtid? Nu startar tredje omgången av Narrative VR Lab inom systerprogrammet Visual Arena, där man söker program- eller projektidéer som undersöker nya sätt att nå ut till publiken. Välkommen med din ansökan!

Narrative VR Lab är ett innovativt utvecklingsprojekt som drivs av Medier & demokratis systerprogram Visual Arena, där man undersöker narrativa möjligheter i nya medier och testar nya sätt att nå ut till publiken.

Syftet med projektet är utveckla kvalitativt innehåll i Västra Götalandsregionen och Region Halland samt att inspirera deltagarna och övriga branschen med ny energi, kompetens och idéer kring användande av nya medier.

Ansök här senast 21 februari

Frågor och svar om ansökan

Dokumentärt fokus

Denna omgång har fokus på de dokumentära berättelser som speglar vår omedelbara samtid. Vi är till exempel mitt i en klimatkris och en pandemi som kan ge inspel till starka berättelser. 

Projektet söker deltagare som vill utveckla piloter, där XR (VR, AR eller andra immersiva upplevelser) används i ett dokumentärt grepp. Har du en historia att berätta? Vill du vara med och dokumentera den tid vi lever i just nu? Är du journalist, producent, konstnär, spelutvecklare, filmare eller koreograf och vill testa XR-teknik för att nå ut? Under några intensiva veckor har du chansen att göra det. 

Formatet kan vara animation, live action eller en hybrid. Det kan vara interaktivt eller helt linjärt. Till innehåll kan det vara ett verk som är helt fristående eller något som är en del av till exempel en dokumentär som du redan utvecklar. 

Tre utvalda produktioner ges stöd att utveckla sina XR-piloter. Målet är att de ansökningar som väljs ut ska få möjlighet att utveckla sin idé till en färdig visningsbar pilot. Stödet består av handledning, teknik, studiotid och en mindre summa pengar och du får i projektet tillgång till Visual Arenas och projektpartners kunskap, erfarenhet och nätverk samt teknikstöd för 360° och VR-produktion.

lindholmen_gorki.jpg- Det ska bli extra spännande denna ansökningsomgång, med tanke på den nya inriktningen kring dokumentära berättelser, säger Gorki Glaser-Müller, projektledare på Narrative VR Lab.

- Vi hoppas på att få in en stor bredd på ansökningarna som kommer in. Vi söker verk från alla slag av idéskapare. Filmare, journalister, producenter, spelutvecklare och andra tekniskt inriktade personer, till konstnärer, scenkonstnärer, författare et c. Huvudsaken är att man har en stark historia man vill berätta, med konstnärlig höjd, där det narrativa möter teknisk innovation.

Detta är tredje omgången som Visual Arena genomför Narrative VR Lab. 

Ansök här

Frågor och svar om ansökan

Samarbetspartners och finanisering

Projektet genomförs av Visual Arena Lindholmen i samarbete med Förvaltningen för kulturutveckling/Film CloudKultur i Halland samt initiativtagarna Gothenburg Film Studios och Film&TV vid Lindholmen Science Park.

Denna satsning är möjlig tack vare stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd och Göteborg Stad.

Läs mer om Narrative VR Lab här

loggoplatta_nvrl2021_1.png