Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Medier & demokrati-projekt lyfts fram i Almedalen

Medier & demokrati deltar även i år under Almedalsveckan i Visby. Det uppmärksammade Beta Borås-projektet är med som en del av ett seminarium om yngres medievanor på den Västsvenska Arenan.
Frida Dam Bergstedt och Jonathan Oskarsson Dahlén, Beta Borås foto: Martin Holmberg

Redan i fjol var Medier & demokrati representerat i Almedalen. Då deltog Jonathan Falck, före detta chefredaktör för Göteborgs-Posten och senior rådgivare inom forsknings- och innovationsprogrammet, i ”Det står i tidningen, då är det säkert falskt. En ny mediepolitik för hela Sverige”.

2 juli arrangerar Västra Götalandsregionen ett nytt seminarium på den Västsvenska Arenan. Tema den här gången: ”Snacka om nyheter – vilka medier väljer unga? Och vad blir den verkligt virala valfrågan?”

Moderator för seminariet blir VGR:s kulturchef Katti Hoflin, och medverkar gör bland andra Anna Ekström (S), gymnasie- och kunskapslyftsminister, Conny Brännberg (KD), ordförande i kulturnämnden i VGR, och Linda Sternö, Akademin Valand Film.

På scen finns också två av de fyra medarbetarna i Medier & demokratis testredaktion på Borås Tidning – Beta Borås: Frida Dam Bergstedt och Jonathan Oscarsson Dahlén.
Testredaktionen är nyckeln i projektet ”Yngres nyhetsuniversum för lokal samhällsjournalistik och debatt”, som är ett samverkansprojekt mellan Medier & demokrati, Borås Tidning, Södertörns Högskola och RISE Interactive och som finansieras av Västra Götalandsregionens kulturnämnd och Hamrinstiftelsen i Jönköping. Deltar i seminariet gör även Jonathan Falck.

Det är mycket glädjande att Medier & demokrati på nytt är med i Almedalen. Därmed får ännu fler kunskap om vår forsknings- och innovationsverksamhet i allmänhet och Beta Borås i synnerhet, säger Martin Holmberg, programansvarig för Medier & demokrati.

Programpunkten kommer att behandla fler olika aspekter gällande yngre människors medieval, aspekter som just Beta Borås-projektet har i fokus:

  • Hur ska lokal samhällsjournalistik utformas för att locka och vara relevant för människor mellan 25 och 35 år?

  • Vilka ämnen och plattformar är det som gäller?

Seminariet kommer även att ta upp statens och regionernas satsningar för att öka medie- och informationskunnigheten bland medborgarna.

 

Snacka om nyheter-fakta

När: 2 juli, 13.30-14.30
Plats: Skogen
Arrangör: Västra Götalandsregionen
Deltagare: Katti Hoflin, Conny Brännberg, Anna Ekström, Linda Sternö, Frida Dam Bergstedt, Jonathan Oskarsson Dahlén och Jonathan Falck.