Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Mediernas makt och lokalvalen

Hur kanaliseras och speglas lokal och regional politik i digitala och mer fragmenterade medielandskap? Och hur tar olika väljargrupper del av lokal och regional politisk journalistik och information? Den 20 maj presenterar Mittuniversitetet, Södertörns högskola och Medier & demokrati resultaten av forskningsprojektet Det digitala medielandskapet och lokalvalen 2018.

Den som vill förstå och skildra framtidens politiska landskap och konfliktlinjer gör klokt i att ha ögonen på lokala debatter och stridsfrågor. I ett unikt forskningsprojekt under 2018-2019 har Mittuniversitetet, Södertörns högskola och Medier & demokrati vid Lindholmen Science Park därför i samverkan studerat och analyserat varierande lokala och regionala valrörelser. Senast en liknande studie gjordes var 2006. Det vill säga i en tid när varken smartphones och sociala medier blivit framträdande inslag i vår vardagliga mediekonsumtion.

Måndagen den 20 maj presenteras projektets resultat och slutrapport av medieforskarna och författarna Lars Nord, Gunnar Nygren och Sanna Volny vid ett seminarium i Stockholm.

Teman för dagen:

  • Vilka driver debatten: medierna eller politiken?
  • Vilken är de traditionella mediernas position?
  • Vilken roll och betydelse spelar sociala medier?

Fem regioner och tre kommuner har specialgranskats. En var Sollefteå där den rikskända BB-striden satte en stark och alldeles särskild prägel på det lokala nyhets- och debattflödet i ett nytt medielandskap.

Nyfiken på att gå?

Anmäl dig till slutseminariet här