Hoppa till huvudinnehåll

Audiovisual Days tillbaka i höst

torsdag, februari 2, 2023

Audiovisual Days är en mötesplats för innovation och kreativitet inom ljudbaserat och visuellt berättande. I höst är evenemanget tillbaka på Lindholmen Science Park och Medier & demokrati är en av arrangörerna. – Jätteroligt att skapa spännande dagar tillsammans med bland andra våra kollegor inom Lindholmen Film & TV och Visual Arena, säger Martin Holmberg, programansvarig.

Ta del av programmet för Audiovisual Days 2023 och anmäl dig här!

Pratar framför mikrofon

Martin Holmberg, Medier och demokratis och Gunnar Eriksson, Film och TV på Audiovisual days 2021 

Audiovisual Days har drygt ett decenniums historia. I begynnelsen hette arrangemanget Västsvenska filmdagarna, men i takt med den snabba utvecklingen inom audiovisuellt berättande – och konvergensen mellan olika medieformer – har eventet breddats. Dels till innehåll, dels till målgrupper.

Audiovisual Days riktar sig till ett spektrum av aktörer: inom film, tv, nyhetsmedier och visualisering. Poängen att visa, inspirera och diskutera nya möjligheter samt att erbjuda goda förutsättningar för värdefullt nätverkande. Vad händer exempelvis inom XR – Extended Reality – och var befinner sig AI i förhållande till de aktuella branscherna? ChatGPT3 har väckt mycket uppmärksamhet under vintern. Medier & demokrati publicerade exempelvis nyligen ett poddavsnitt – Medier & demokrati-podden 1:2023 – med journalisten, författaren och föreläsaren Andreas Ekström som instruerat och låtit Chat GPT3 skriva tio krönikor till Sydsvenskan.

– I en orolig tid med desinformation och informationskrig, där ny digital teknik och nya digitala berättarformer nyttjas, bedömer jag även att exempelvis frågeställningar inom medie- och informationskunnighet kommer vara relevanta, säger Martin Holmberg.

Senaste Audiovisual Days, som var 2021, innebar kraftfulla begräsningar på grund av covid 19-pandemin. Eventet var 100 procent digitalt men nådde rekordpublik, nästan 400 registrerade deltagare. I år stretchas ambitionerna än högre. Såväl när det gäller innehåll som deltagande.

Intro platta till Audiovisual Days 2023

 

Här kan du läsa om senaste AVD 2021:

Rekord för Audiovisual Days

2021-04-21

2021-års Audiovisual Days satte rekord med nästan 400 registrerade besökare. På programmet: inspiration och samtal om utveckling inom audiovisuella medier. – Ljud och rörlig bild växer inom...