Hoppa till huvudinnehåll

Nu finns M&D-podden på Spotify

torsdag, juni 15, 2023

Nu gör vi Medier & demokrati-podden mer tillgänglig. Följ podden på Spotify för att inte missa nya avsnitt om aktuell medieinnovation och demokratirelaterad samhällsforskning.

 

Två kvinnor sitter och poddar i en studie

I december 2020 publicerades första avsnittet av Medier & demokrati-podden. Podden startades för att på ett lättillgängligt sätt sprida nya kunskaper inom just medieinnovation och demokratirelaterad samhällsforskning, ett av Medier & demokratis uppdrag.

Martin Holmberg

– Vi var en bit in i covidpandemin och upplevde att vi behövde fler sätt att sprida kunskaper. Före pandemin hade vi i huvudsak publicerat rapporter och arrangerat fysiska seminarier, och nu var seminarier inte möjliga. Därför bestämde vi oss för att testa poddformatet,

säger Martin Holmberg, programansvarig för Medier & demokrati.

 

Sedan starten har det blivit 17 avsnitt. Teman har varit allt från valbevakning till forskningsprojekt och AI-utveckling. Redan två år före ChatGPT:s uppmärksammade lansering publicerade podden exempelvis ett avsnitt om AI-baserade språkmodeller i journalistiken. 

Fram tills nu har podden bara varit nåbar via Medier & demokratis hemsida. Men ambitionen är att göra den mer tillgänglig – därför finns nu alla avsnitt på Spotify.

Vi publicerar nya avsnitt med jämna mellanrum, så för att få med dig aktuella teman inom medieinnovation och samhällsforskning, gå in och följ Medier & demokarti-podden på Spotify.

Är det något särskilt ämne eller någon särskild person du är nyfiken på?
Hör av dig med tips.

Poddcastmick mot en orange bakgrund.

Podd

Här hittar du hittills publicerade avsnitt. Du hittar även poddar om Future of Democracy, ett initiativ som drivs av Medier & demokrati och AI Sweden och där podden görs i samverkan med Digitalsamtal.
Martin Holmberg

Martin Holmberg

Programansvarig
Kvinna ler in i kameran!

Frida Dam Bergstedt

Projektledare