Hoppa till huvudinnehåll

Save the date till Audiovisual Days 2023

tisdag, juni 27, 2023

Audiovisual Days är tillbaka på Lindholmen Science Park 8-10 november 2023. Det blir tre dagar av föreläsningar, panelsamtal och workshops om ljudbaserat och visuellt berättande – och Medier & demokrati är medarrangörer. 

Två män och en kvinna i studio under livesändning. Kameraljus riktade in i kameran lens vilket ger ett dramatiskt uttryck av bilden och sändningen.

Audiovisual Days är ett återkommande evenemang som riktar sig till alla som arbetar med audiovisuella medier – inom bland annat film, TV, journalistik, VR och upplevelseindustrin. Fokus för årets evenemang ligger på att utforska de möjligheter som finns för att nå ut med morgondagens berättelser i en konstant föränderlig medievärld. 

Ledande aktörer i branschen, allt från journalister och innovatörer till filmskapare och manusförfattare, är inbjudna för att inspirera och diskutera. På schemat står bland annat teman som AI, virtuell produktion och gemensamma utmaningar de olika audiovisuella branscherna står inför. Ljudbaserade berättelser har fullkomligt exploderat inom journalistiken de senaste åren, nu för tiden vill alla göra podd. Även detta kommer diskuteras på Audiovisual Days, hur når man ut med framtidens poddar? 

Senaste Audiovisual Days ägde rum 2021. Även då var Medier & demokrati medarrangörer. 

Porträttbild av Martin Holmberg, en man i 50årsåldern med kort och vitt hår klär ett leende.

– Jätteroligt att skapa spännande dagar tillsammans med bland andra våra kollegor inom Lindholmen Film & TV och Visual Arena,

säger Martin Holmberg, programansvarig

2021 års evenemang fick på grund av pandemin göras helt digitalt. I år är Audiovisual Days tillbaka i full kraft med ett fysiskt evenemang på Lindholmen Science Park, men för dem som inte kan närvara går det även att ta del av digitalt. 

Man som ler in i kameran! Glasögon, skjorta och en mustasch bärs.

– Programmet är just nu på god väg att spikas och vi har en god förhoppning om att kommande event kan bli den starkaste upplagan hittills,

säger Gunnar Eriksson, programansvarig på Film & TV som är motor bland programmen som arrangerar.

NÄR: 8-10 november 2023. 

VAR: Visual Arena, Lindholmen Science Park. 

HUR: Evenemanget är gratis. Anmälan skickas ut efter sommaren.