Hoppa till huvudinnehåll

Specialpodd: Framtidens berättelser och utmaningar – hur ska det gå?

Publicerad 20 november 2023

Medier&demokratipodden 2023:9

Medverkande: Anette Novak, fd vd Svenska Filminstitutet; Ebba Bonde, visuell chef Svenska Dagbladet; Karin Bäckmark, nordisk podcastchef Spotify; Klaus Lyngeled, spelutvecklare och grundare av företaget Moonhood. 

Inspelad 10 november 2023

 

Porträtt av två män och två kvinnor. Urskurna, svartvita mot svart bakgrund

 

Det här är ett specialavsnitt av Medier & demokrati-podden, inspelat under Audiovisual Days 2023. Ta del av ett panelsamtal som sträcker sig över flera audiovisuella branscher!

Under Audiovisual Days ledde Martin Holmberg ett panelsamtal om framtidens berättelser och utmaningar. Temat för samtalet var utmaningar, och vad vi kan lära av varandra. 

Att samtala över branschgränserna är ovanligt, vilket gör detta panelsamtal unikt. Medan vissa, medie- och filmbranschen, i stor utsträckning hämmas av traditionella strukturer har spel- och ljudbranschen helt andra förutsättningar.

– På Spotify lever vi under något vi kallar kontrollerat kaos. Vi har väldigt få strukturer för att vi ska kunna vara snabba i vändningar. Det kan ibland vara utmanande att jobba under de förutsättningarna men det är också jättekul. Det vänds och vrids och testas över hela världen, vi jobbar ständigt med det för att inte bli gamla och mossiga, säger Karin Bäckmark från Spotify i panelsamtalet. 

Porträtt av två kvinnor och två män i svartvitt som sitter och ler och skrattar. Ser ut som bilderna är tagna när de pratar på en scen. Deras konturer är urklippta mot en svart bakgrund, i stor text ovanför dem står det i en vit färg i versaler MEDIER & DEMOKRATI-PODDEN.

Ny podd: Framtidens berättelser och utmaningar – hur ska det gå?

2023-11-20
Avsnitt 20 av Medier & demokrati-podden är ett specialavsnitt, inspelat under Audiovisual Days 2023. Ta del av ett panelsamtal som sträcker sig över flera audiovisuella branscher!
Poddcastmick mot en orange bakgrund.

Podd

Här hittar du hittills publicerade avsnitt. Du hittar även poddar om Future of Democracy, ett initiativ som drivs av Medier & demokrati och AI Sweden och där podden görs i samverkan med Digitalsamtal.